A várandósgondozásról …


A várandósgondozásról …

Nagyon sok új páciens jelentkezik terhesvizsgálatra rendeléseimre. A nagy leterheltségemre való tekintettel továbbra is csak várandós-gondozást és előre tervezhető műtéteket tudok vállalni a siófoki kórházban. Az ezzel kapcsolatos információkat foglalom össze:

 • Rendelőimben gyermekvállalás előtti kivizsgálást, kezeléseket, stimulációt, tüszőérés figyelés, átjárhatósági vizsgálatokat végzek. A kivizsgáláshoz, kezeléshez szükséges operációkat a siófoki kórház nőgyógyászati osztályán végzem el, ahol önkéntes segítőként dolgozom heti 2 napot.
 • Várandós-gondozás: pozitív terhességi teszt után 2 héttel lehet az élő embriót UH-gal kimutatni, innentől ajánlott gondozásra járni, a 36.hétig általában havonta 1x (ultrahang diagnosztika, vizsgálat, kolposzkópia, tanácsadás…).
  – Amennyibeuhn szeretnék, tudok szülésznőt ajánlani, aki segít a szülészeti gondozásban (pl. NST) és a szülésüknél.  Általában a 30. hét körül beszéljük meg a személyét.
  – Önkéntes siófoki munkanapjaimon (hétfő és szerda délelőtt) én is segítek a szülőnőknek és a terheseknek, s ekkor végezzük a terhesgondozási hivatalos vizsgálatokat is (pl. UH szűrések, Down kockázatbecslés, laborbeutalás, CET vizsg…)
  – A 36. héttől heti 1x történik magzati szívhang-hallgatás (NST, CTG), ultrahang…  Ezeket Siófokon a kórházban a szakrendelésen végezzük,Szfv-on a rendelőmben.
  – A 40. héttől naponta történik vizsgálat a kórházban (NST, magzatvíz vizsgálat… ).
  – A 41. héten a szülést meg kell indítani, ezért előtte fel kell venni a kismamát az osztályra.
  – Havi 1x, valamelyik szombaton 9-10 óra között az érdeklődők számára ingyenes szülőszoba-bemutatást tartok Siófokon (lásd a címlapon és facebook oldalunkon).  (Alap homeopathias segítség a szülés előtt, alatt és után.)
 • Vannak olyan betegségek vagy korábbi műtétek, melyek fennállása esetén sajnos nem szülhet természetes úton a kismama. Ilyenkor előre megbeszéljük a császármetszés időpontját. Ezeket a tervezhető császármetszéseket a 39. hét után végezzük Siófokon. Előtte szakorvosi-, labor-, altatóorvosi vizsgálatok szükségesek, előjegyzés alapján. Ezeket a gondozás során megbeszéljük.
 • Terhesség alatti műtétek (mint pl. petefészek cysta eltávolítása) a 12. hét után végezhetők.
 • Terhességet-, vetélést befejező műtéteket Siófokon csak a kórházban végzek, magánrendelésen nem végezhetőek ezek a műtétek. A kivizsgálást a rendelésen megbeszéljük.
 • Szülés és műtét után is naponta látogatom a pácienseimet, segítek az akut osztályos problémákban.
 • Szülés utáni 6 hetes kontroll vizsgálat, tanácsadás, fogamzásgátlás, ultrahangos ellenőrzés a rendelőimben előjegyzés alapján történ20170211_134119ik.

Köszönöm a bizalmat és a megértésüket !

Mindeniknek könnyű, probléma mentes szülést kívánok!

Dr. Bata Barnabás


Minden vélemény számít!

Kérem regisztráljon, vagy jelentkezzen be a hozzászólás írásához.

Még nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Szavazás

Milyen fejlesztéseket tartana célszerűnek a rendelőinkbe? (3 legfontosabbat jelölje be)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com