Első vizsgálat – gyógyszerfelírás


Első vizsgálat – gyógyszerfelírás

2014. június 5. :
“Jó napot kívánok Doktor Úr!
H. J. vagyok, 22 éves. Még soha nem jártam nőgyógyásznál, valahogy soha nem jutottam el oda meg elég félelmetes dolognak tűnik.  Most már így 22 évesen tényleg rászántam magam. Sok jót hallottam Önről, illetve édesanyám is Önhöz jár. Nem tudom első alkalommal mit szokás, szeretnék rákszűrést és fogamzásgátlót is iratni. Nem igazán tudom hogy mennek ezek a dolgok, szeretném ha segítene ebben, hogy pár szóban leírná, hogy milyen vizsgálatokra van szükségem.”

Kedves J.!
A legfontosabb, hogy nem kell izgulni. A nőgyógyászati citológiai vizsgálat előtt mindent megbeszélünk, ill. megmutatok minden eszközt és fontosabb eljárást.

A lényeg, hogy lazítani kell !!! Vigyor (Ha megnyugtatja, akkor Anyukája vagy a párja is bent lehet a vizsgálatnál.) Érdemes laza ruházatban, szoknyában jönni. Belső hüvelyöblítést nem kell előtte végezni. A hólyagot ki kell üríteni.

Alulról kell majd levetkőzni, először egy feltárásos vizsgálat lesz citológiai mintavétellel, majd kézzel fogom megtapintani a méhét és a petefészkeket. Ezután, ha szükséges, ultrahangos vizsgálatot végzünk, amelyet lehet hason ill. hüvelyen keresztül elvégezni. Legvégül alulról fel kell öltözni, és az emlő vizsgálatát fogom elvégezni.

Ezek után nyugodtan megbeszéljük, hogy mit találtam, leletet adok, és elérhetőséget az eredmények megtekintéséhez.

Gyógyszerfelírás: ha a családban és a páciensnél nincs trombózis, agyinfarktus, véralvadási probléma, egy májfunkciós vizsgálatot javaslok elvégeztetni. Ezt akár össze lehet kapcsolni az időszakos háziorvosi vizsgálattal. Van ahol Leiden-vizsgálatot is tudnak vizsgálni, Siófokon erre nincs lehetőség, ill. csak külön térítés ellenében.  Érvényes nőgyógy.-i citológiai vizsgálat esetén a gyógyszer felírható 1 évig háziorvos által.

Fél év múlva labor ismétlés javasolt. Évente citológiai vizsgálat.
Remélem, hogy megnyugtató választ adtam kérdésére! Várom szeretettel rendeléseimen!

Üdvözlettel:

Dr. Bata Barnabás Weblap: www.dr-bata.huwww.barnabasbata.atw.hu és www.4duhsiofok.atw.hu

Bejelentkezés: bejelentkezes.bata@gmail.com

Írta: Dr. Bata Barnabás | 2014.06.07. | Kategória: Cikkek, Nőgyógyászat | Címkék: , , , , , ,

Szavazás

Milyen témában szeretne cikket olvasni weblapunkon? (3-t lehet választani)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com