Hálóbeültetést végeztünk Siófokon hüvelycsonk rögzítésére


Hálóbeültetést végeztünk Siófokon hüvelycsonk rögzítésére

A kötőszövetek meggyengülésével a belső szervek “vándorolni” kezdhetnek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hasi szervek normális helyükről elmozdulhatnak, köldök-, lágyéki-, hasfali sérvek alakulnak ki. Nőknél általában többszörös szülést követően, nagy újszülöttek szülése után, túlsúly esetén vagy idősebb korban figyelhető meg ez. Eleinte csak a hüvelyfal, később a méh is lesüllyed, és a szeméremrésben mutatkozik, vagy kitüremkedik.

Különféle módszereket próbálunk alkalmazni ennek problémának a megoldására. A leggyakoribb műtét a méheltávolítás hüvelycsonk felfüggesztéssel.

A múlt heti páciensem hasonló műtét után jelentkezett azzal, hogy most már a hüvelye fordul ki. Hálót varrtunk a hüvelycsonkra, és a háló felső részét a keresztcsont belső oldalára csavarokkal fixáltuk. A hálót a hashártya mögé rejtettük. A hüvelycsonk most már nem tud kicsúszni. Jelenleg nyitott műtéttel tudtuk csak elvégezni a beavatkozást, a közeljövőben viszont laparoscopiával fogjuk végezni, ez gyorsabb és fájdalommentesebb gyógyulást biztosít a pácienseknek.

Köszönöm a segítséget a Nagy Ákos és Fenyőházi Jenő főorvosoknak!

Témával kapcsolatos cikkek:

Írta: Bata Barnabás | 2016.09.14. | Kategória: Cikkek, Nőgyógyászat | Címkék: , , , , ,

Minden vélemény számít!

Kérem regisztráljon, vagy jelentkezzen be a hozzászólás írásához.

Hozzászólások

  1. Proba

    Judit | 2016.09.20. 07:54

Szavazás

Milyen témában szeretne cikket olvasni weblapunkon? (3-t lehet választani)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com