Friss Hírek


Friss Hírek

Friss híreket és információkat lehet itt olvasni


Down szindróma szűrése:

Magyarországon a fejlődési rendellenesség kimutatására eddig csak két pontos módszer volt. A vetélés kockázattal járó magzatvíz mintavétel és chorion biopsia. A legújabb tudományos kutatások és az informatikai fejlődése segítségével két új genetikai teszt érhető 2013-tól már nálunk is. Mindkettő módszer alapja, hogy az anyai vérből kimutathatóak a méhen belül fejlődő magzat genetikai kódja. Ezt a kódot ki lehet elemezni. Megállapítható az anyától levett vérből, hogy milyen nemű  magzat ,a Down, Patau Edwards kromoszómarendellenesség jelen van-e. A pontosságuk ezeknek a vizsgálatoknak még nem teljes, de egyre jobb.

Az előnyük viszont nagy: – nem veszélyezteti a magzatot, – nem jár vetéléssel, – gyors.

Hátrány: – drága, – nem mindenhol elérhető, – nem 100% módszer.

12-17. hétig lehet elvégezni a vizsgálatot.

További információkat magánrendelésünkön kaphat.

HÍREK  – Információ morzsák a nagyvilágból, kongresszusokról

2010-től Magyarországon is már több,mint 20%-a szülőnőknek 35 év feletti. Ez a nyugati trendnek megfelelő. Ezzel együtt a császármetszés gyakorisága is növekedett.  Lassan az lesz furcsa, ha valaki 25 év alatt szül. Láb a szájban( MSZNUT Kongresszus, Debrecen)

 


 

Őssejt kezeléssel gyógyíthatóvá válhat az AIDS. Amerikai kutatások arra irányulnak, hogy T Helper sejtek működését visszaállítsák a helyes információt tartalmazó sejtekkel.

 


 

PCOS vagyis polycystás petefészek szindrómás betegeknél nagyon fontos a diéta.

Eddig a mediterrán diétát ajánlottuk leggyakrabban. A debreceni kongresszuson mutattak be egy új lehetőséget. Táplálék kiegészítő gyógynövényes kezeléssel jött a piacra egy gyógyszerészeti cég. Naponta 2 tasak ital elfogyasztásával gyorsabban fogynak a betegek, az inzulin rezisztencia csökken, javul a petefészek működése. A Merckformin és hasonló gyógyszerekkel megegyező hatású szer. A kezeléstől a könnyebb teherbe esés is várható.

( MSZNUT Kongresszus, Debrecen)


Samsung – Medison új ultrahang készüléket dobott piacra, melynek kijelzője 3D holografikus . Az ultrahangkészülékkel 3D-ben lehet látni a magzatokat, szerveket. Ára : 30MFt feletti. …. 🙁

( MSZNUT Kongresszus, Debrecen)

2013-09-28

Írta: Dr. Bata Barnabás | 2013.09.28. | Kategória: Cikkek, Hírek, információk

Szavazás

Milyen fejlesztéseket tartana célszerűnek a rendelőinkbe? (3 legfontosabbat jelölje be)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com