Információk a genetikai tesztekkel kapcsolatban


Információk a genetikai tesztekkel kapcsolatban

A genetikai teszt (mint pl. a PRAENATEST vagy a NIFTY teszt) egy olyan non invazív magzati kromoszómavizsgálat, amelyet 38 év feletti kismamák számára ajánlunk, illetve azoknak , akinél a biokémiai szűrő vizsgálatok magas vagy közepes kockázatot mutattak. Emellett azoknak is, akik szeretnének biztonságra törekedni.

A Genetikai Tanácsadások a szülés időpontjában 38 év felett levő kismamáknál magzatvíz- vagy chorion (lepény boholy) mintavételt javasolnak, ez azonban 1-3 %-ban vetélést, abortuszt okoz, emellett a koraszülés és az idő előtti burokrepedés is gyakoribb. A hagyományos tenyésztéses vizsgálatok hosszú idő után adnak eredményt, átlagosan 3-4 hét múlva. Ez azt jelenti, hogy a 16. héten történő magzatvízvétel eredménye majd csak a 20. hét után lesz meg, amikor már érzi a kismama a magzatmozgást is. A rossz eredmény esetén javasolt terhességmegszakítás tehát csak ekkor végezhető el.
Az új vizsgálati lehetőséggel a vetélési kockázattal járó magzatvíz mintavétel helyett 1 vagy  2 kémcső anyai vérből meg tudjuk mondani, hogy jelen van-e a magzatnál a leggyakoribb kromoszómarendellenességek valamelyike (Down-, Patau- vagy Edwards-sy), és, hogy van-e nemi kromoszómarendellenessége, illetve deléciós szindrómája. (Mellékesen, hogy milyen nemű. A 12. hét után lehet csak közölni ezt az eredményt!)

A PRENATEST vizsgálat a 11-22 hét között végezhető. (Hamburg, Németország)

A vérvétel, az UH vizsgálat és a szakmai tanácsadás díja 12000 Ft, a genetikai vizsgálat díját ezen felül, a vérvételt követő 4-5 munkanapon belül kell vagy átutalni, vagy csekken befizetni.

Alapcsomag: 75 000 Ft – Down-kór szűrésére,valamint a nem (fiú/lány) meghatározása

Optimum csomag: 165 000 Ft – 3-féle kromoszómarendellenesség, valamint a nem (fiú/lány) meghatározása,

Plus csomag: 180 000 Ft – 9-féle rendellenesség szűrése, valamint a nem (fiú/lány) meghatározása

Az eredmények 7-10 munkanapon belül várhatók. (E-mailben értesítést küldünk.)
A vérvétel a magánrendelésen történik, Siófokon hétfőn vagy kedden, Fehérváron csütörtökön. Bejelentkezéskor a “Prena/Nifty teszt vizsgálat” -ot kérjük megjelölni. Pozitív eredmény esetén a Bp-i Czeizel Intézetben végzik a további vizsgálatokat.
A NIFTY tesztnél 11-18. hétig lehet a vizsgálatot kérni, mivel ha pozitív eredményt kapnak, akkor invazív vizsgálattal is meg kell erősíteni az eredményt, aminek átfutási ideje 1-4 hét. (Kína, Hon Kong)

A vérvétel, az UH vizsgálat és a szakmai tanácsadás díja 12000 Ft, a genetikai vizsgálat díját ezen felül, a vérvételt követő 4-5 munkanapon belül kell vagy átutalni, vagy csekken befizetni.

Alapcsomag: 134 000 Ft – Down, Edwards, Patau-kór szűrésére,valamint a nem (fiú/lány) meghatározása

Teljes csomag: 181 000 Ft – 14-féle kromoszómarendellenesség, (triszómiák, deléciós szindrómák, nemi kromoszóma rendellenességek) , valamint a nem (fiú/lány) meghatározása,

Az eredmények 7-10 munkanapon belül várhatók. (E-mailben értesítést küldünk.)
A vérvétel a magánrendelésen történik, Siófokon hétfőn vagy kedden, Fehérváron csütörtökön. Bejelentkezéskor a “Prena/Nifty teszt vizsgálat” -ot kérjük megjelölni. Pozitív eredmény esetén a Bp-i Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban végzik a további vizsgálatokat.
Mindkét intézménnyel szoros szakmai és baráti kapcsolatunk van, bármely probléma esetén készségesen segítenek.
További kérdését a bejelentkezes.bata@gmail.com címre írhatja. 


Minden vélemény számít!

Kérem regisztráljon, vagy jelentkezzen be a hozzászólás írásához.

Még nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Szavazás

Milyen témában szeretne cikket olvasni weblapunkon? (3-t lehet választani)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com