Megszülethet egy myoma is?


Megszülethet egy myoma is?

Röviden: Igen! Megszülethet.

Ha a méh jóindulatú daganata a méh belső nyálkahártyájának közelében helyezkedik el, akkor a növekedése során “kikocsányosodhat”. Bedomborodik a méh üregébe, megnyúlik, a tartó talpa egyre jobban elvékonyodik, megjelenik a méhszájban, akár ki is csúszhat. Ez a folyamat gyakori vérzéseket okozhat, a menstruáció bővebb, görcsösebb és fájdalmasabb.

A méh üregében lévő myomagóc képe

A méh üregében és falában lévő myomagócok képe

Az alábbi képek arról a páciensemről készültek, akinél kb. 2 éve myoma eltávolító műtétet végeztünk (5 cm-es myomát távolítottunk el  a méh falából!). Panaszmentesség után fél éve ismét vérzési gondokról számolt be. UH-gal újabb myoma kialakulását vettük észre a méh falában, ez a myoma viszont “meg akar születni”, és itt már a belső méhszájat is tágítja.
Holnap altatásban megpróbáljuk eltávolítani a myomát a hüvely felől. Reméljük sikerül, mert nagyobb vérzést is kaphatunk, és ez esetben a méhét is el kell távolítanunk.

 

Megszületőben lévő myomagóc a belső méhszájat kitágította

Megszületőben lévő myomagóc a belső méhszájat kitágította

Írta: Bata Barnabás | 2017.07.23. | Kategória: Cikkek, Nőgyógyászat, Rendelőnkből, Ultrahang diagnosztika (2D-5D) | Címkék: , , ,

Minden vélemény számít!

Kérem regisztráljon, vagy jelentkezzen be a hozzászólás írásához.

Még nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Szavazás

Milyen témában szeretne cikket olvasni weblapunkon? (3-t lehet választani)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com