Közepes Down-kór kockázat- pácienslevél


Közepes Down-kór kockázat- pácienslevél

Tisztelt Doktor Úr!
A kombinált tesztem Down-kórra közepes kockázatú lett, most várom a Prena-teszt eredményét. Melyik ultrahang vizsgálatot ajánlja, hogy a baba esetleges fejlődési rendellenességei kiderüljenek, illetve, hogy nekünk is élmény legyen látni őt. 15 hetes kismama vagyok.
Várom válaszát!
Tisztelettel:F. O. Zitalevélre várva


Kedves Zita!
 
A kérdés első felére válaszolva: a Prenatest eredmény  birtokában genetikai tanácsadás  javasolt.  
A 19. héten mindenképpen kell egy 2., szűrő ultrahang-vizsgálat (ilyet pl. én is végzek a siófoki és a fehérvári rendelőmben), a 21-22.hét körül pedig szív-ultrahang vizsgálat javasolt kardiológiai specialistáknál (pl. SOTE I. sz. Női Klinika; SOTE Kardiológiai Intézet; Szent János Kórház Kardiológia osztály; de akár magánintézetekben pl. Czeizel Intézet vagy Istenhegyi Géndiagnosztika…). Ezekkel a vizsgálatokkal nagy valószínűség szerint kiderülnek a fejlődési rendellenességek, persze, így is maradhat olyan, amit, sajnos, csak a megszületés után fedezünk fel.
 
A második részre válaszolva: ha a babát teljes valójában szeretnék látni, örömmel felfedezni testének részecskéit, akkor a 24-32 .hét között javaslom a babamozi, “élmény ultrahang” vizsgálatot. Mi Siófokon 5D UH készülékkel rendelkezünk, ezzel nagyon látványos, részletes felbontású és pontos képeket tudunk mutatni. USB memória pendrive-t  kell hozni, és persze, időben bejelentkezni.
 
Üdvözlettel
 
Dr. Bata
5d UH logo szines 2
 
A genetikai rendellenességek ultrahang felismerése sosem lehet 100%-os, tekintettel a magzati korra, elhelyezkedése, mozgásra, anyai hasfali viszonyokra, készülék felbontó képességére, vizsgáló tapasztalatára, stb. Vannak olyan rendellenességek, amit csak a születés után lehet felismerni vagy még később alakulnak ki.

Szavazás

Milyen témában szeretne cikket olvasni weblapunkon? (3-t lehet választani)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com