Mit kell hozni a gyermekágyra (a szülést követő időszakra)


Mit kell hozni a gyermekágyra (a szülést követő időszakra)

újszülött nagyon figyel a képen

haza adás

Az újszülöttek ellátásához nem feltétlenül kell bármit is hozni jelenleg a siófoki kórházba, mivel a kisbabák ajándékcsomagban mindenféle hasznos dolgokat kapnak. Pár dologra mégis szükség lehet, mivel egyes dolgokból kevés van az egységcsomagban. Ezek a következők: popsitörlő kendők, pelenka kicsi méretben, kicsi zokni, egyujjas kesztyű. (Az újszülöttek nagyobb körmökkel is születhetnek, melyekkel  összekarcolhatják az arcukat. A körmök levágása nem javasolt, inkább védekezni kell a sérüléstől, ezért 2 utóbbit a kezekre kell húzni.) Ruhára nincs szükség, mivel a gyermekágyi osztályon adnak. (Viszont a későbbiekben ajándékba az osztály szívesen fogad felesleges bébiruhát, amit ilyenkor az újszülöttekre tudunk adni.)

Védőnői tanácsok itt olvashatóak.

Szülés utánra az anyukáknak hozzanak folyadékot (napi 2-3 liter víz, tea, szűrt gyümölcslé), kedvenc ételt, vastagabb éjszakai betétet, hálós vagy egyszer használatos papír bugyit, Aloe vera/ körömvirág krémet, tisztálkodási szereket, jégzselé- jég akkut, emlőbimbó kezelésére krémet, papucsot, hálóinget, WC papírt, törölközőt, evő- és ivóeszközöket, állandó gyógyszereket, olvasnivalót, stb..

Hazamenetel általában a 4. napon lehetséges, 11-13.00 körül. Az apukák 11.00 felé jöjjenek, csengessenek a gyerekágyas osztályon, és adják le a magukkal hozott ruhákat, pólyát, stb., amikben a kisbabát hazaviszik. Aztán türelmesen várjanak. Nemsokára érkezik majd az anyuka az újszülöttel, és hazamehetnek. Legközelebb csak ortopédiai szűrésre kell visszajönni.

 

Összehasonlító táblázatban a székesfehérvári viszonyokról is lehet olvasni.

Írta: Dr. Bata Barnabás | 2016.02.13. | Kategória: Cikkek, Kiemelt téma, Szülészet | Címkék: , , , ,

Minden vélemény számít!

Kérem regisztráljon, vagy jelentkezzen be a hozzászólás írásához.

Még nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Szavazás

Milyen témában szeretne cikket olvasni weblapunkon? (3-t lehet választani)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com