Spermiumszám csökkenés


Spermiumszám csökkenés

Tisztelt Doktor Úr!

Most voltunk a 2. inszeminációnkon. Párom spermiumszáma a múltkori 6,26 millióról  1,4 millióra csökkent. Ez mitől lehet?

Az első beavatkozáshoz képest annyi változás történt, hogy most 4, múltkor 5 nap megtartóztatás volt, illetve az első alkalommal párom 1 héttel előtte semmiféle alkoholt nem ivott, míg tegnap 3 üveg sört. Befolyásolhatják  ezek a tényezők ilyen mértékben az eredményt?
Válaszát előre is köszönöm!


Kedves A…!

Az alkohol elvileg nem változtatja meg a spermiumszámot, csak az erekció létrejöttében van szerepe. Kis mennyiségben növelheti a vágyat, nagy mennyiségben viszont rövidebb merevedést, korai magömlést okozhat. És a fellépő aluszékonyság miatt is csökken a “férfiasság”.

Az egy napos várakozási különbség sem indokolja a hatalmas számeltérést. Nem történt esetleg vmilyen baleset közben?  (Ilyen alacsony spermiumszám esetén lombikbébi program jön szóba.)

A fogantatással kapcsolatos előkészület nemcsak a hölgyek dolga, a leendő apukáknak is oda kell figyelniük, hogy egészséges kisgyermekük legyen! A megfelelő, vitamindús étkezés, minél kevesebb alkohol fogyasztása!, a sportos életmód, elegendő mennyiségű alvás, nem túl szoros nadrág viselése mind-mind hozzájárulhat a gyors sikerhez. 
🙂

Üdvözlettel:

Dr. Bata Barnabás

Írta: Dr Bata Barnabás | 2018.06.22. | Kategória: Cikkek, Nőgyógyászat | Címkék: , , ,

Szavazás

Milyen fejlesztéseket tartana célszerűnek a rendelőinkbe? (3 legfontosabbat jelölje be)

View Results

Loading ... Loading ...