Új típusú műtéteket végeztünk Siófokon


Új típusú műtéteket végeztünk Siófokon

2015.01.31.

Mai napon sikeres laparoscopos Chroback műtétet operáltunk.
Visszatérő vérzési rendellenesség és férfiökölnyi myomás, vérszegénységet okozó méh miatt vettük fel a pácienst és kb. 2 óra alatt sikeresen, kevés vérveszteséggel tudtuk elvégezni a műtétet. Holnapután megy haza a páciens!!!

———————————————————-

2014.12.06.

1,5 órás laparoscopos méheltávolítást operáltam egy bp-i kollégával! Vigyor

A fotókon látható , hogy kb. férfiökölnyi volt a myomás méhe volt a páciensemnek, mely nagyon bőséges , darabos vérzést és anaemiát (vérszegénységet) okozott. Gyógyszerrel előkezeltük a pácienst 3 hónapig, majd már a megkisebbedet myomákkal vettük fel műtétre. Motoros morcellátorral , kb. 1,2 cm-es nyíláson keresztül szedtük ki a hasüregből a méh testét és a méhszáj a helyén maradt.

Azon a műtéti napon egy kb. diónyi méretű  hysteroscopos polypus eltávolítást végeztünk, resectoscoppal. Ilyenkor a hüvelyen keresztül operálunk. A méhszájba egy munkacsatornás optikát vezetünk fel, folyadékkal feltöltjük a méhet. Szem ellenőrzés mellett, több darabban távolítjuk el a képleteket elektromos kaccsal.

Ez a páciens a műtét után tud gyermeket vállalni!

 

————————————-

Újabb műtéti típusokat végeztünk a siófoki kórház nőgyógyászatán:

–  A nyáron laparoscopos myoma eltávolítást, sutura történt.  (Azaz a páciensek hasán csak 3 apró lyuk volt látható a műtét után és 1 hét alatt felépültek.)

– Ősszel laparoszkópos méhtest eltávolítást végeztünk. (Itt is gyors a beteg felépülése, csak 4 napot töltött az osztályon. A műtéti idő még kicsit hosszú (3 ó), de egyre gyorsabbak leszünk.)

– Méhszájdaganat miatt korábban csak teljes méheltávolítást lehetett végezni. Most Ungár Tanárúr segítségével, csak a daganatos méhszájt távolították el, és a méhtest bent maradt, így későbbiekben még szülhet a beteg.

Írta: Dr. Bata Barnabás | 2014.11.18. | Kategória: Cikkek, Nőgyógyászat, Rendelőnkből

Minden vélemény számít!

Kérem regisztráljon, vagy jelentkezzen be a hozzászólás írásához.

Még nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Szavazás

Milyen fejlesztéseket tartana célszerűnek a rendelőinkbe? (3 legfontosabbat jelölje be)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com