Szülészeti és nőgyógyászati ultrahang licence
×
5D Babamozi Magánlabor
Szülészeti és nőgyógyászati ultrahang licence Szülészeti és nőgyógyászati ultrahang licence

Örömmel értesítem pácienseimet, hogy 2017. május 5-én  sikeres ultrahang licence vizsgát tettem a SOTE II . Női Klinikán. Az idei évtől a régi  ultrahang- jártassági igazolások megszűnnek (évente kellett kreditpontokat szerezni a kb. 10 éve megszerzett, „B” középfokú vizsga meghosszabbításához), és jövő évtől már csak ezzel az új, államilag elismert ultrahang licence vizsgával rendelkező orvosok adhatnak leletet. Siófokon jelenleg egyedül én rendelkezem ezzel a licence-szel.

Elkezdtem az angol FMF licencek megszerzését is.  Remélem ezekből minél többet sikerül megszerezni az év végére.

Fontos!

Ultrahang vizsgálattal sajnos a legnagyobb gondosság mellett sem lehet 100 százalékban minden magzati rendellenességet felismerni.  A felismerés nagyban függ a beteg alkatától, a magzat-embrió elhelyezkedésétől, mozgásától, a terhességi kortól, az ultrahang készülék minőségétől, beállításaitól, a kezelő személyzet gyakorlatától és az elváltozások elhelyezkedéstől, súlyosságától… Sajnos, még amit születés után egyből felfedezünk, azokat sem lehet mindig azonosítani a méhen belüli képeken, így pl. egyes szívfejlődési rendellenességeket, enzimdefektusokat.

Az UH jelek általában soft markerek, azaz az egyes betegségekhez tartozó elváltozások nem minden esetben vannak jelen, illetve előfordul az is, hogy látjuk a betegség jelét, a babáról mégis az derül ki, hogy egészséges (pl. a vastag nyaki redőt találunk, de az elvégzett kromoszómavizsgálat egészséges magzatot jelez). Ahogyan az UH-vizsgálat, úgy a biokémiai, non invazív genetikai és még az invazív genetikai vizsgálatok (magzatvíz- és lepény boholy mintavételek) sem adnak 100%-ban biztos eredményeket.

A felismert vagy gyanús rendellenességet ellenőriztetni szoktuk másik intézményekben vagy specializált-genetikai központokban, különböző állami vagy magánrendeléseket ajánlunk felkeresni (pl. PTE ÁOK Szülészeti Klinika, Genetikai Amb. – Pécs, Édesanyák útja 1., SOTE I. sz. Női Klinika Genetikai Amb.,  Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ, Czeizel Intézet, Rózsakert Medical Center, Dr. Vízer Miklós – DaVinci Magánklinika, Pécs).

Azok, akik csak genetikai UH-vizsgálatra jönnek hozzám, az általam gyanúsnak ítélt elváltozást minden esetben beszéljék meg kezelőorvosukkal, aki majd a további vizsgálatokat irányítja.

osszes-uh-kep_5 jasko-5d_25 57071920160715_Temp ID-20160715190757_20160715190859135 17 ELSONAPI 4D 5D_13 DR_Bata_jo4d5duh_51

5D-s kis fiú arca

5D magzati arc

PENTEKI RENDELES_25

Cikkek Fontos! Kiemelt téma

Bejelentkezés vizsgálatra

Honlapunkon regisztrációt követően könnyedén tudja intézni bejelentkezését. Kiválaszthatja a helyszínt és az Önnek megfelelő szabad időpontot, valamint vizsgálati eredményeit is láthatja.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

Iratkozzon fel hírlevelünke

Feliratkozásával elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.