Kedvenc grillreceptem


Kedvenc grillreceptem

Bár nem annyira egészséges ez az étel, de mi nagyon szeretjük.  Kell hozzá kb. 1,5 kg csirkemell, kb. 1 cm vastag szeletekre vágva,  a gyorsan elkészíthető pác receptje pedig a következő:

  • 2-3 dl kóla,
  • 3 evőkanál ketchup ,
  • kb. 1,5 dl napraforgó étolaj,
  • 1 fokhagymagerezd összetörve, apróra vágva,
  • só , bors ízlés szerint.

Elkészítés:

A csirkemellet előkészítjük, majd a fent leírt pácba forgatjuk (aki szereti chili paprikát, azt is tehet hozzá). Elég csak 1/2 órát állni hagyni a páclében, mivel a kóla foszfortartalma azonnal beviszi az ízanyagokat a hús belsejébe. Ezután kb. 200 C fokos grillrácson 5-7 percig sütjük a húsok mindkét oldalát.

A kólában lévő cukor a hús felszínén karamellizálódik, így  ennek gyönyörű arany-barna színe lesz, és a barna kérgen belül omlós, édeskés -rózsaszín (paradicsomtól) csirkefalatokat fedezhetünk fel.  Nyáron vegyes salátát (paradicsom, paprika, uborka, szeletelt répa) adunk köretként, olíva olajjal és citrommal ízesítve. Így egy kicsit egészségesebb lesz ez a nagyszerű, gyors grillétel.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Írta: Bata Barnabás | 2016.08.07. | Kategória: Cikkek, Egyéb, Érdekes-vicces | Címkék:

Szavazás

Milyen fejlesztéseket tartana célszerűnek a rendelőinkbe? (3 legfontosabbat jelölje be)

View Results

Loading ... Loading ...