Abortusz


Bathory asked 2 évvel ago

Üdvözlöm Doktor úr!
Szeretném megkérdezni,hogy inter után mikor kell elkezdeni hormonális fogamzásgátló tablettát szedni?Semmiféle tájékoztatást nem kaptam erről az adott kórházban,sőt orvossal se találkoztam már az altatásból felébredve. 
Én már aznap este elkezdtem szedni,nem tudom jól tettem-e? Kb. mennyi idő múlva fejti ki a védettséget? 
Köszönettel 

1 Answers
Bata Barnabás Staff answered 2 évvel ago

Kedves Bathory!
A felvételkor történik a páciensek tájékoztatása a műtéttel kapcsolatosan, így a műtét utáni teendőkről is. Ezt a felvilágosító dokumentumot elolvastatják, illetve aláíratják Önnel. Az altatás után felébredve, nem marad meg minden információ…  De kijelentkezéskor a nővérektől is kérhetett volna információt, akik szükség esetén orvost is hívtak volna Önhöz.
A fogamzásgátlót el lehet kezdeni szedni a terhességmegszakítás után azonnal, így védve lesz már a következő ciklusban. Tehát jó, hogy elkezdte szedni a gyógyszert. DE: Nemi életet nem javasolt élni 4 hétig a műtét után! Fertőzés veszély áll fenn, mivel a méhszájat a műtét miatt ki kellett tágítani. Kádban illetve nyilvános fürdőkben sem célszerű menni. Siófokon még antibiotikus kezelést is javaslunk 3 napig. 
Remélem segítettem a kérdésben! További információkat a beteg tájékoztatóknál talál! Ezt csak regisztrált olvasók nézhetik meg.
Üdvözlettel:
dr. Bata Barnabás

Szavazás

Milyen fejlesztéseket tartana célszerűnek a rendelőinkbe? (3 legfontosabbat jelölje be)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com