Migrén


Bathory asked 11 hónappal ago

Tisztelt Doktor Úr! Gyakran szenvedek migrénes fejfájásban (auralátással,hányingerrel,hányással).Voltam neurológiai szakrendelésen,ahol azt a tájékoztatást kaptam fejfájásnapló vezetése után,hogy nincs annyira sűrűn fejfájásom amire kéne terápiát/gyógyszert alkalmaznom. Cataflamot szoktam alkalmazni ilyenkor mikor előjön a migrénem.Kérdésem az lenne,hogy mi most gyermekvállalásban gondolkozunk,és ha esetleg a várandóság alatt / legelején (első 12 hétben) jelentkezne migrénem, milyen gyógyszert alkalmazhatnék fejfájáscsillapításra,ami nem árt a magzatnak?   Köszönettel: Báthory – Nagy Kitti

1 Answers
Bata Barnabás Staff answered 8 hónappal ago

Kedves Kitti !
 
Várandósság alatt minél kevesebb gyógyszert kell alkalmazni és minél rövidebb ideig. !
A gyógyszergyárak nem vállalják a felelősséget terhesség alatt alkalmazott gyógyszerek hatásai miatt. “Előnyök és kockázatok mérlegelése alapján kezelőorvosa döntsön az alkalmazássáról “.
Mivel meg kell oldalunk súlyos problémákat és nem lehet ráolvasással, hideg vízzel mindent elintézni, ezért kénytelenek vagyunk a tapasztalataink ( néhány cikk alapján) alapján dönteni. 
Fájdalomra várandósság alatt Algopyrin, Panadol, Rubophen tbl-t szoktuk javasolni. Egyes amerikai vizsgálatok alapján a túlzott, rendszeres szedés epilepszia kialakulásához vezethet az újszülöttnél.
Neurológus szakorvosát is keresse fel ezzel a kérdéssel !
 
Jó babatervezést kívánok !
dr. Bata

Szavazás

Milyen témában szeretne cikket olvasni weblapunkon? (3-t lehet választani)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com