Siófoki kórház Császármetszés protokoll


Orvos válaszolCategory: SzülésSiófoki kórház Császármetszés protokoll
akysuciv asked 1 évvel ago

Császármetszéssel kapcsolatban a Siófoki Kórháznak van valamiféle protokoll, hogy az első programozott császáros szülés után, második gyermeknél mi vár a kismamára?
Siófoki kórházban „szültem” programozott császármetszéssel (túlhordás és nagy baba) teljesen zárt méhszáj a 41 hét 3. napjáig császármetszésig. A kérdésem több részből áll. Először is, ha első gyermekem császárral születet, ha vállalok másodikat, az is császár lesz?! Ilyen esetben programozott vagy megvárják, hogy magától induljon be a folyamat? Esetleg orvos függvénye, ha éppen nincs fogadott orvosom? A másik kérdés ezzel kapcsolatban, hogy ha nem Siófokra járok kötelező vizsgálatra, és az adott orvos a vizsgálatok során úgy látja, hogy programozott császár javasolt, így befeküdhetek a megadott időpontra a Siófoki kórházba? Ebben az esetben kell kérni vagy adnak róla dokumentációt, hogy programozott császár javasolt? Esetleg előre érdemes egyeztetni a Siófoki kórházzal?
Válaszát várom előre is köszönöm.
Évi

1 Answers
Bata Barnabás Staff answered 1 évvel ago

Kedves Évi!
 
Jelenleg már nem dolgozom a siófoki kórházban. Ezért javaslom, hogy keresse fel a csütörtöki terhestanácsadás – rendelést a szakambulancián és tegye fel a kérdéseit.
Általánosságban válaszolhatok a kérdéseire:

  1. Császármetszés (electiv) után spontán is lehet szülni. VBAC mindenhol van.
  2. A 2. szülésnél a terminus közelben kell dönteni a szülés módjáról. (pl. hegvonal vastagság, várható magzati súly és elhelyezkedés, stb.).
  3. Az osztályvezető szokott dönteni , hogy mikor legyen a műtét vagy a sp. szülés indítása . A módszerről is ő dönt.
  4. Nem életszerű, hogy máshol dolgozó orvos ad császármetszésre beutalót. Vannak objektív, szakmai indokok, ami alapján javasolhat bizonyos beavatkozásokat, de a helyben dolgozó orvosok felkészültségétől, lehetőségeitől függ az ellátás módja.
  5. Ha nincs választott orvos, akkor az ügyeletes orvos akutan dönt a beérkező szülőnőnél a szülés levezetéséről. Persze figyelembe veszik a szakmai indokokat.

Sok sikert kívánok  a következő babához!
Üdvözlettel:
dr. Bata Barnabás

Szavazás

Milyen fejlesztéseket tartana célszerűnek a rendelőinkbe? (3 legfontosabbat jelölje be)

View Results

Loading ... Loading ...