Az EESZT-ről, az e-receptről és egyebekről...
×
5D Babamozi Magánlabor
Az EESZT-ről, az e-receptről és egyebekről… Az EESZT-ről, az e-receptről és egyebekről…

2020. júniusa óta a magánszolgáltatók számára is törvény írja elő az egészségügyi adatok „elektronikus térbe” (EESZT) való beküldését. Ennek eleget téve, adatvédelmi aggályaink ellenére, a rendelés végén feltöltésre kerül a megjelenés ténye, emellett a citológiai és egyéb eredmények is megjelennek az EESZT-ben. A saját EESZT-adatok mindenki által megtalálhatóak az ügyfélkapura való belépést követően. Emellett a speciális jogosultsággal és belépési kóddal rendelkezők (pl. a háziorvosunk, kórházi kezelőorvosaink) is láthatják a leleteinket.

Aki szeretné, saját ügyfélkapuján letilthatja az adatok hozzáférhetőségét, azonban, véleményünk szerint ez talán több kárral járhat, mint haszonnal, mert az orvosi munkát megnehezítheti, viszont biztosak vagyunk benne, hogy a kormány/állam a letiltást követően is meg tudja találni azokat az adatokat, amiket szeretne. Úgyhogy a letiltást csak indokolt esetben, esetleg paranoia esetén javasoljuk.

Az általunk végzett vizsgálatok eredményeit továbbra is kiküldjük e-mailben és a weblapunkról is letölthetőek (regisztrációt követően).

Az EESZT használható receptküldésre is. Ez azt jelenti, hogy a kért recepteket megírjuk, felküldjük a „tér”be, ezt követően a gyógyszerek az ország bármelyik gyógyszertárában kiválthatók TAJ-kártya és személyi igazolvány felmutatásával. A rendszer hibái miatt néha mégsem kerülnek feltöltésre a receptek, ilyen esetben, kérem, írjanak, telefonáljanak, és újból feltöltjük azokat.
Egyre többen kérnek receptet e-mailben vagy sms-ben. Kérem, vegyék figyelembe, hogy ilyen módon csak az állandóan szedett, beállított gyógyszereket tudjuk felírni, a törvényhozó a jelenleg zajló COVID-járvány miatt tette ezt lehetővé. Amint visszaáll a régi rend, újra csak személyes orvos-beteg találkozás esetén írható fel recept. Az e-recept felírásnak, természetesen, nyoma van az EESZT-ben, úgyhogy csak elektronikusan megküldött számla ellenében tudjuk kiállítani. Ezt a receptet kérő e-mailben kapja meg, kérjük a rajta szereplő összeget 1 héten belül utalják át a megadott számlaszámra.

A júniusban beharangozott vérvételi lehetőségünk még mindig várakozik. Minden engedélyünk megvan, készen áll a személyi és a technikai háttér, viszont a COVID-járvány közepén nem akartunk belevágni egy új tevékenységbe. Ha a biztonság újra visszaáll, elindítjuk a magán laborvizsgálatokat is. Ezek eredményeit is meg lehet majd találni e-mailben és az EESZT-ben is.

A konkurens és bedolgozó szolgáltatók folyamatosan emelik az áraikat, ezért 2020. december végétől a mi áraink is változni fognak. Az 5D babamozi 18 000 Ft-ra, az iker babamozi 28 000 Ft-ra emelkedik. Mivel a különféle laboratóriumi, valamint a citológiai vizsgálatot végző központok árai is emelkednek, ezek is változni fognak.

Egy kis újdonság: tervezzük „Hordozóság” szűrési programunk bevezetését – ez az újszülöttek betegségeinek felderítésére szolgáló kromoszómavizsgálati módszer lesz.

Az adventi időszakban tevékeny várakozást, utána pedig áldott ünnepeket kívánunk!

dr. Bata és munkatársai

Cikkek Hírek, információk Kiemelt téma

Bejelentkezés vizsgálatra

Honlapunkon regisztrációt követően könnyedén tudja intézni bejelentkezését. Kiválaszthatja a helyszínt és az Önnek megfelelő szabad időpontot, valamint vizsgálati eredményeit is láthatja.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

Iratkozzon fel hírlevelünke

Feliratkozásával elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.