Covid 19 védőoltás fontossága...
×
5D Babamozi Magánlabor
Covid 19 védőoltás fontossága… Covid 19 védőoltás fontossága…

A héten a Covid 19 védőoltás körül forog mindenkinek a gondolata. Folyamatosan jönnek a hívások, az emailekben megkeresések.

Rendeléseimen mindenkinek felhívom a figyelmét arra, hogy a várandósság, a krónikus betegségek (mint pl. cukorbetegség, endometriosis, PCO, inzulinrezisztencia, daganatok) esetében az immunrendszerünk gyengébben védekezik. A Covid 19 vírus ellen egyelőre speciális gyógyszer nincs. A kormány által javasolt favirapirról megoszlanak a vélemények, a legújabb tanulmányok nem találták nagyon hatékonynak. Ezért a betegség megelőzésében elsősorban a védekezésnek, illetve immunrendszerünk felkészítésének van szerepe. A megfertőződést nehezítheti a maszk, a kézmosás, emellett fontos a nagyobb közösségek, rendezvények kerülése. Az oltás nem akadályozza megfertőződést, viszont lényegesen csökkentheti a betegség súlyosságát.

Rendelésemen több „tagadó” megfordult mostanában. Szerintük pl. falun /jó levegőn nem találkoznak vírussal, egyébként meg akik kaptak oltást, azok lebénultak. Tegnap egy férj azért hívott fel, hogy 29 hetes terhes párja COVID-os lett, a lázát nem tudják csillapítani, mitévők legyenek. A kismama légzése annyira nehezítetté vált, hogy a közeli kórház intenzív osztályára kellett befektetni. Innen egy még jobban felszerelt, másik kórházba kellett átszállítani, ahol tüdőérlelő gyógyszer beadása után császármetszést írtak elő. A fő kérdés így hangzott: ” Mennyi esélyük van túlélni? „

Ez nagyon komoly! Amikor közvetlen környezetünkben ólálkodik a halál, és akkor akarunk „észhez térni” , akkor már sokszor késő. Ha elmentünk volna oltásért (vagy szűrésre, kivizsgálásra, beszedtük volna a gyógyszert, tartottuk volna a diétát… ), akkor ezt talán elkerülhettük volna. Mi orvosok, úgy érzem, az elmúlt évek alatt elfáradtunk a figyelmeztetésekben. Sokaknak lényegesebb a médiasztár pár videós szülésének megnézése, a felszín. Kevesen vagyunk, kevés eszközzel, kevés szervezettséggel , kevés segítséggel.

Mennyi esélyük van? „- Mennyi esélyünk van?

Nem tudom megmondani, de úgy érzem, úgy látom, hogy kevés. A ma még kitartó, bent maradt, bent ragadt, röghöz kötött, felmondási és véleménynyilvánítási tilalom alatt álló kórházi dolgozók mindent megtesznek, de egyre kevesebben vannak.

Az emberek felelősséggel tartoznak saját magukért, most azért, hogy ne kerüljenek be a kórházba! A felelősség vállalása azonban nem divat manapság. Majd megoldja helyettünk az egészségügy, az állam, a jogvédők… De nem biztos, hogy ez most menni fog, mert nem tudnak, mert kevés az eszköz, mert kevés a szakember, mert nem lehet… !

Mennyi esélyünk van?” Nőjünk fel! Kezdjünk el felelősséggel dolgozni, gondolkodni!

___________________

Egyre több helyen vezetik be a kötelező oltást, ezzel kapcsolatban többen fordulnak hozzám, hogy igazoljam, hogy ők nem kaphatják meg a vakcinát ezért vagy azért. A vakcina „biztosan jó, de ő nem kéri”, „hát pl. vérzési rendellenességet is okozhat” , „azt sem tudjuk, hogy hogyan hat”…

Ha mégis Covid-os lesz, akkor kit fog vádolni? Kié lesz a felelősség? Azé, aki papírt adott neki, hogy ne kelljen beoltatnia magát? Mit fog mondani a társ, az apa, a szülő, a gyermek, a koraszülött, az elvetélt magzat? Ki adta azt a papírt? Aki nem kéri az oltást, attól legalább azt elvárjuk, hogy vállalja a döntésének a következményét, és ne hárítsa másra a felelősséget. Igen, lehet, hogy így elveszíti a munkahelyét. Ha ez probléma, lehet máshogyan is dönteni, pl. beadatni az oltást.

???

Úgy gondolom, hogy a Covid időszaka előfutára annak a kornak, amikor egyre több fontos döntést kell hoznunk az életünkben. Tudatosabban kell élnünk. Védenünk kell a környezetünket. Meg kell tanulnunk átlátni és vállalni tetteink következményét, hogy nyugodtan nézhessünk a jövő generációk szemébe.

Kérem minden páciensemet és hozzátartozóját, hogy adassák be jelen tudásunk legjobb megelőző módszerét, a COVID elleni vakcinát !

Cikkek Fontos! Hírek, információk Kiemelt téma Koronavírus információk Oktatás Szülészet

Bejelentkezés vizsgálatra

Honlapunkon regisztrációt követően könnyedén tudja intézni bejelentkezését. Kiválaszthatja a helyszínt és az Önnek megfelelő szabad időpontot, valamint vizsgálati eredményeit is láthatja.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

Iratkozzon fel hírlevelünke

Feliratkozásával elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.