Nehezebb év következik...
×
5D Babamozi Magánlabor
Nehezebb év következik… Nehezebb év következik…

Már korábbi írásaimban is jeleztem, hogy a 2021-es év nem a szokásos lesz. Az új egészségügyi jogállási törvény és a hozzá kapcsolódó rendeletek gyökeresen megváltoztatták az egészségügyi dolgozók életét. Az interneten sok álhír terjed, ezért fontosnak tartom, hogy hiteles információval rendelkezzenek rólam.

  • 2021. január 30-ig dolgozom a Fejér Megyei Kórház székesfehérvári Szülészeti és Nőgyógyászati osztályán.
  • Szerződésemet az új eü. jogállási törvény miatt mondtam fel. Nem kívánok közalkalmazott, majd egészségügyi jogállású alkalmazott lenni, mert az összeférhetetlenségi törvény miatt nem fogom tudni ellátni a magánrendeléseken megjelent pácienseimet. Igaz, az elképzelés szerint egy felsőbb szerv engedélyezheti a kórházi dolgozóknak is a magánrendelést vagy a külsősöknek a kórházi munkát, de ennek fejében ez a szerv pl.máshova vezényelhet évente 2 hónapra.
  • Önkéntesen, ingyen nem akarok dolgozni kórházban. 7 évet dolgoztam így Siófokon, amit senki sem köszönt meg.
  • Szerettem volna tárgyalni a további kórházi, közreműködői munkavégzés feltételeiről a vezetőséggel, de ezt központilag letiltották. 2021. márciusban, amikor majd a jelenlegi közalkalmazottaknak kell nyilatkozniuk, hogy maradnak-e a rendszerben vagy kilépnek, akkor nyílik lehetőség tárgyalásra.
  • A szabad orvosválasztásnak két oldala van: a páciensek választhatnak orvost, akiben megbíznak, ismerik szakértelmét, az orvos pedig elvállalja a páciens kezelését. Az ezt vállaló orvos, az osztályvezető által beosztott osztályos munka mellett ezért plusz feladatként megszervezi, megoldja a páciens ellátását, vagyis idejét, figyelmét, tudását ráfordítva, és igen, a kapcsolatait is felhasználva segít a betegnek. A hálapénz kivezetése miatt utóbbi tevékenységért az egészségügyi dolgozó anyagi juttatást nem fogadhat el sem az ellátás előtt, sem közben, sem utána. Ezt 2021 januárjától „hálapénz kommandó” ellenőrzi titkosszolgálati módszerekkel. A vétkező dolgozókat és pácienseket 1-3 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják. (!)
  • Már leírtam múltkor is, hogy semmi bajom nem lett volna azzal, ha az új törvény megengedi, hogy az orvos legálisan pénzt kérjen a pluszmunkáért, és, mivel az ellátás feltételeit a kórház biztosítja, a kórháznak ezért pénzt fizessen. De a törvényt nem így alkották meg.
  • Ezért, tiszta viszonyok teremtése érdekében 2021 januárjától elkezdtem megszervezni magánkórházban való tevékenységemet, ahol a fenti ellátásokat hivatalosan, törvényi keretek között tudom végezni. Ezekről a szerződésekről további információkat a honlapon lehet majd olvasni.
  • Amennyiben lehetőség lesz visszatérni akár a fehérvári, akár a siófoki kórházba számomra is elfogadható feltételekkel, kész vagyok visszatérni a kórházba.
  • Székesfehérváron és Siófokon magánrendeléseimen továbbra is ellátom a pácienseket. Műtéteket egyelőre nem tudok vállalni, tárgyalok magánkórházakkal a lehetséges helyszínekről, de még nincs megállapodás. Jelen helyzetben a szülésznők is le vannak állítva, és a műtétre váró betegek is csak az osztályok ambulanciáján jelentkezhetnek, nincs orvosmegkeresés. Kérem ennek megértését!

Sajnálom, hogy idén ismét meg kell válnom egy jó szakmai és baráti közösségtől, remélem a kapcsolatunk nem szakad meg. Bízom benne, hogy a törvényalkotók belátják, hogy nincs a rendszerben több tartalék, szükség van tapasztalt szakemberekre. Hiszem, hogy tiszta feltételrendszer mellett lehetővé tehető a vállalkozó orvosoknak is a kórházakban történő ellátás, mert ez a páciensek számára biztonságot, valamint anyagilag kisebb terhelést jelentene, mint a tiszta magánellátás, biztosítási lehetőség nélkül.

Hírek, információk Kiemelt téma

Bejelentkezés vizsgálatra

Honlapunkon regisztrációt követően könnyedén tudja intézni bejelentkezését. Kiválaszthatja a helyszínt és az Önnek megfelelő szabad időpontot, valamint vizsgálati eredményeit is láthatja.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

Iratkozzon fel hírlevelünke

Feliratkozásával elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.