Páciens kérdések
×
5D Babamozi Magánlabor
Páciens kérdések Páciens kérdések

Körömlakk

Kedves Doktor Úr! 
Néhány ismerősöm bogarat ültetett a fülembe, ezért írok. Géllakk illetve zselé van a körmömön, ezt szükséges eltávolítani még egy rövidke műtéthez is? Illetve, ha szükséges, az összesről ajánlott vagy elég csak egyről leszedetni? 
További szép napot!  A.N.

Kedves Nóri!
Régebben mindig kértük, hogy a bal kézen 1 ujjnál ne legyen körömlakk.
A mostani, új O2 szaturációs mérők viszont erre már nem érzékenyek. Nem kell a körömlakkot – gélt eltávolítani.
🙂
Üdvözlettel: Dr. Bata Barnabás

Jó estét kívánok!

…én a konyhában sütöttem, míg az egy éves kislányom a nappaliban játszott. Mikor belestem hozzá, hogy mit csinál, a fogamzásgátlóm volt a kezében. Azonnal megnéztem, nem-e hiányzik belőle, és egy szem nem volt benne. A földet is végig kutattam, és nem találtam sehol, és attól félek, hogy megette. Az Azalia-t szedem, mert még szoptatok. Mit tegyek? Nagyon megijedtem és tanácstalan vagyok. Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Egy aggódó édesanya, Eszter

Kedves Eszter!

1 tabl-tól nem lesz semmi baja a picúrnak . Nyugi! De legközelebb óvatosabbnak kell lenni az ilyen ügyes gyerekekkel! Üdvözlettel.:

dr. Bata

Miért zavartok? (dr. Bata)

Rock koncert

Tisztelt Dr. Úr,
Elnézést, hogy ilyen butasággal keresem. 14 hetes kismama vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy a Dr.Úr véleménye szerint a jövő hét folyamán elmehetnék-e egy rock nagy koncertre a Puskás arénába ( Red hot chili peppers)? Még jóval a várandósság előtt lett betervezve, Vip jegyünk van, tömeget próbálom kerülni, inkább a hanghatástól félek a magzat szempontjából.  Nagyon szépen köszönöm, és elnézést mégegyszer.
Üdvözlettel Gabi

Kedves Gabi!

A magzatoknál a 20. hét után alakul ki a hallás. A kísérletek szerint a 23. hét után már értelmezik is a hangokat. Az erős vibrációs, mély, basszus hangszórók viszont a picúrokra is hatnak (a Puskás stadionban általában nagyon hangos a zene), mozgásra, mocorgásra, rugdosásra ingerlik őket. Ha tehát ilyen hatástól kímélni szeretnéd , akkor mindenképpen tegyél takarót, plédet a hasad köré. A felszabaduló endorfinjaid akár egy pozitív élményt is adhatnak a picúrnak, és lehet , hogy a jövő rocksztárja fog megszületni 25 hét múlva! De egyébként a kisbabák a klasszikus zenét jobban szeretik egyes vizsgálatok szerint.

😉

Üdv!

Dr. Bata

Mályva színű folyás

Kedves Dr. Úr!

Azt szeretném kérdezni ,hogy pár hónapja a menzeszt megelőzően 2-3 nappal mályva színű ( élénk rózsaszín ) vérzést tapasztalok, nem jelentős mennyiségben ,de azóta mióta kis babát szeretnénk.
Lehet ennek jelentősége ?
Köszönöm : F.Réka
Az iPhone-omról küldve

Kedves Réka!

A menzesz előtt jelentkező pecsételő , minimális vérezgetés, mályva színű folyást áttöréses vérzésnek hívjuk. Általában akkor jelentkezik, amikor nincs ovuláció, petesejtérés, de pl.prolactin-hormon (ami a tejjelválasztásban fontos) magasabb szintje is okozhatja. Emellett stressz, erősebb fizikai – szellemi megterhelés vagy cukorbetegség, PCO, egyéb hormoneltérés (pl. pajzsmirigy alulműködés) is állhat a háttérben.

Próbálj lazulni! Szedhetsz barátcserje kivonatot vagy tbl-t is. Folsav, D vitamin és omega3 zsírsav mindenképpen hasznos a babavárás előtt is.

Üdvözlettel:

dr. Bata

Tapasz problémák!

Tapasz utáni allergiás reakció

Kedves Doktor Úr!
A szétnyílt hasizmomra rakattam kinezio tape-t. Sajnos egy nap utáőn borzasztóan viszketni és fájni kezdett a bőröm tőle, le kellett szednem. Nagyon csúnyán felhólyagosodott alatta a bőröm. Nem találtam a neten semmit ez ügyben. A védőnőhöz fordultam, de még ő sem látott ilyet, sőt a gyerekorvos sem, aki szintén megnézett. Mit tegyek? 🙁
Előre is köszönöm a válaszát,
Tisztelettel: W-L Kata

Kedves Kata !

A reakciót valószínűleg nem a szalag okozta. Természetgyógyász ismerősöm szerint inkább az lehet a probléma, hogy nem fertőtlenítették le a bőrödet a ragasztás előtt, esetleg rossz minőségű volt a tapasz vagy rosszul ragasztották fel, vagy nem a megfelelő tapaszt alkalmazták.

Elocom kenőcsre kérj receptet a háziorvosodtól + Neogranormon hámosító kenőcsöt kenj rá, mert le fog válni a bőr a hasadról, és sebes lesz, nedvezni fog. A babádnak nem lesz baja.

Természetesen ne használj ilyen tapaszt többé! Aki felrakta, annak mondd el mit tapasztaltál. Ezen hasszépítő módszer helyett inkább próbálj meg tornázni (kismamatorna). Ha nagyon nehéz járni az előre dőlő has miatt, pocaktámaszt, pocakemelőt használhatsz. Szülés után bármivel próbálkozhatsz, de itt is a gyógytorna legyen az első választás, aztán fokozatosan térhetsz át az erősítő gyakorlatokra.

 Üdvözlettel:

 Barnabás

Weblap: www.dr-bata.hu  és www.4duhsiofok.atw.hu

Bejelentkezés: bejelentkezes.bata@gmail.com

Motorozás…

Kedves Barnabás,
Június 21-én jövök Hozzád nőgyógyászati kisműtét utáni 4 hetes kontrollra, de már most is egészen jól érzem már magam. Véleményed szerint július 1-4 között egy motoros nyaralásra el merjek-e indulni? Ez kb. 6-7 óra motorozást jelent az első és az utolsó napon, közben kevesebb. Vagy inkább várjak még ezzel? Ha igen – mennyi időt? Július közepén lenne esetleg egy másik lehetőségünk utazni. Válasszam inkább azt, vagy egyiket sem még?….
Előre is nagyon köszönöm válaszod!
Sz- Sz Edit 

Szervusz Edit !

Nyugodtan mehetsz már 🙂  A nőgyógyászati kisműtétek után pár nap alatt regenerálódik a szervezet. Kb. 1 hétig van még vérzés, a méh nyakcsatornája is bezáródik 1-2 héten belül. 2 hét után már a felszálló fertőzések is ritkák. Természetesen addig a partnerrel sem szabad együtt lenni.

Laza, pár órás, nem megerőltető motorozás , a vagány „csajoknak” nem árthat…

Üdvözlettel:

Dr. Bata

Cikkek Hírek, információk Kiemelt téma Nőgyógyászat Oktatás Szülészet

Bejelentkezés vizsgálatra

Honlapunkon regisztrációt követően könnyedén tudja intézni bejelentkezését. Kiválaszthatja a helyszínt és az Önnek megfelelő szabad időpontot, valamint vizsgálati eredményeit is láthatja.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

Iratkozzon fel hírlevelünke

Feliratkozásával elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.