Rendelésekről és szülésekről
×
5D Babamozi Magánlabor
Rendelésekről és szülésekről Rendelésekről és szülésekről

 

A járványhelyzet és a szülészet átépítése miatt a székesfehérvári kórházban az apás szülést nem megengedett. Az ezzel kapcsolatos tájékoztató szöveg a kórház honlapján is olvasható, de  mellékletben is feltöltöttem. Minden, szülészetre érkező kismamát 1 hét óta korona vírusra gyorsteszttel szűrünk. A több napos műtétes betegeket is szűrjük. Az osztályunk felkészült a covidos páciensek ellátására. Elkülönített ambulanciát, szülőszobát, műtőt és kórtermeket alakítottunk ki.

Jelenleg csak a vérzési rendellenességekkel , terhességgel és daganatos problémákkal  jelentkező betegeket látjuk el. Tehát pl. ha vki több mint 2 hete vérzik, azt felvesszük,  megoperáljuk. Általában curettaget végzünk,  de ha gyógyszerrel nem befolyásolható a vérzés,  akkor méheltávolítást is. 

Egyre gyakoribb a terhességek megszakítása, ami szomorú, mert sok lehetőség lenne előtte a védekezésre.  A háziorvosok szinte mindegyik fogamzásgátlót fel tudják írni és a felhőbe  fel tudják tölteni.  Nekünk még nincs erre lehetőség. 

Görcsös panaszok miatt a kismamák mindenképpen keressék fel az ügyeletet.  Egyre több alulgondozott terhest veszünk fel. Félelemből vagy a megnövekedett otthoni teendők miatt nem járnak el tanácsadásra, melyek miatt nehéz helyzetbe kerülünk a szülészeten.  Sajnos a jelenleg általánossá vállt virtuális védőnői találkozóknál nem lehet észrevenni a lábdagadást, a magas vérnyomást, a kisebb haskörfogat növekedést , ami pl. terhességi toxaemia, méhen belüli magzati fejlődési elmaradás, terhességi cukorbetegség,  magas vérnyomás vagy magzati elhalás jelei lehetnek.

Saját rendelésemen is ritkítottuk a találkozások számát,  de ez nem nagyon tartható. Az ultrahangos követés kihagyhatatlan a gondozás során, viszont az 5D babamozi szolgáltatást továbbra sem állítjuk vissza.

A szülőnők természetesen félnek a szüléstől, hiszen az ismeretlen számukra. Szülésznőink igyekeznek mindenben támogatni  a kismamákat,  csak hagyják hogy segíthessünk és fogadják meg a tanácsainkat.  Mindenki képes megszülni! A covidos ügyeletek miatt, a  választott szülészorvossal való szülés sok helyen leállt. Az ügyeletes kollégák minden problémát megoldanak. Nem kell orvos nélkül szülni.  

Az elmúlt hetekben a kóros citológiai eredmények miatt több conisatiót is végeztem.  Fontos az eredményeknek megfelelő therápia megbeszélése. Spam fiókjaikat is nézzék meg,  mivel megnőtt a levelezésünk és ezt így (negatívan) értékelik egyes régi szolgáltatók (pl. Freemail, citromail). Weblapról is letölthető az eredményt.  Ha nem tudnak bejelentkezni, akkor írjanak emailt.

Telefonon is elérhetőek vagyunk, de azért este 20.00 óra után vagy 7.00 előtt morcosan válaszolok a kérdésekre.  Legyünk tekintettel egymásra! 

Boldog Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hétfőn ügyelek…?

 

Cikkek Hírek, információk Kiemelt téma Koronavírus információk

Bejelentkezés vizsgálatra

Honlapunkon regisztrációt követően könnyedén tudja intézni bejelentkezését. Kiválaszthatja a helyszínt és az Önnek megfelelő szabad időpontot, valamint vizsgálati eredményeit is láthatja.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

Iratkozzon fel hírlevelünke

Feliratkozásával elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.