Meglepetés 2017 első szülőszoba látogatásán


Meglepetés 2017 első szülőszoba látogatásán

Szombaton sokan jöttek el a szülőszoba bemutatásra (melyre máskor is szeretettel várok akár munkatársaimhoz járó kismamákat és párjaikat is, más megyéből is).

Ma először, nekem is kellemes meglepetésként, Bálintné Scheck Anita (a gyermekágyas osztály vezető főnővére) tartott előadást a szoptatás jelentőségéről, és kérdésekre is válaszolt. Megtudtuk például, hogy az új trendek szerint a kismamák már szabadon fogyaszthatják az eddig “tiltott”, puffasztó “K” betűs ételeket (kelkáposzta, káposzta, karfiol, karalábé). Az újabb elképzelések szerint a kisbaba már a méhen belül megismerkedik ezekkel az ételekkel (már ha a kismama várandós korában fogyaszt ilyeneket), ezért “megtanulja” őket, és hacsak a szoptatós kismama nem eszik belőlük túl nagy mennyiségeket, fel is tudja őket dolgozni. Kiemelte az “Aranyóra ” fogalmát, melynek megértéséhez itt látható egy tablókép:

A látogatók tájékoztató anyagokat is kaptak.  Bármilyen, szoptatással kapcsolatos kérdés esetén forduljanak Anitához bizalommal!

A szülőszoba megismerésével, majd a gyermekágyas-, és a terhespathológiai osztályon történő látogatással folytattuk a sétát. Itt nemcsak elméletben, hanem az eszközök bemutatásával is láthatták az érdeklődők pl. a szülőszékes szülés módszerét vagy a vízben vajúdás helyszínét. Többen azonnal kedvet kaptak a szüléshez.  🙂 (a fiúk is ?!? 🙂 )  (Ehhez ajánlom a weblapunkon található részletes összefoglalót: Szülés folyamata 1, 2, 3 rész )

A bemutató végén a terhespathológián válaszoltam a felmerült kérdésekre, mint pl. Mit hozzunk a szüléshez és a gyermekágyas időszakra?, majd a Czeizel Intézet munkatársnője (volt pécsi szülésznőm) adott tájékoztatást az őssejtgyűjtésről. Elmondta, hogy Magyarországon elsősorban a Debreceni Egyetemen használtak fel őssejteket. A beteg nagy gyerekek kapták meg a legtöbbször a testvéreik őssejtjeit gyógyításra. A cégek a kezelés költségeire is adnak támogatást és többszörösen be vannak biztosítva a minták.

Reméljük, hasznos volt ez a délelőtti 1,5 -2 órás kötetlen beszélgetés!
Az azóta felmerült kérdésekre is szívesen válaszolunk, a kérdést a cikk alatti mezőbe lehet beírni!

Mindenkinek könnyű szülést kívánok! Következő bemutató április 22-én lesz.

dr. Bata Barnabás és a szülészet munkatársai

Írta: Dr Bata Barnabás | 2017.03.14. | Kategória: Cikkek, Kiemelt téma, Rendelőnkből, Szülészet | Címkék: , , , , , ,

Minden vélemény számít!

Kérem regisztráljon, vagy jelentkezzen be a hozzászólás írásához.

Még nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Szavazás

Milyen témában szeretne cikket olvasni weblapunkon? (3-t lehet választani)

View Results

Loading ... Loading ...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com