Évértékelés 2021
×
5D Babamozi Magánlabor
Évértékelés 2021 Évértékelés 2021

Már 2020 decemberében érezhető volt, hogy 2021-ben nagy változások fognak történni az egészségügyben. Az új egészségügyi törvény szinte valamennyi terület működését felborította, ráadásként érkezett a COVID pandémia, melynek 2. 3. 4. hulláma még jobban felszínre hozta a feszültségeket. Az egészségügyiek csalódtak az átalakításnak nevezett valamiben, azt látják, hogy munkájukat ostoba jogszabályokkal kívánják szabályozni, amelyek nem előre viszik, jobbítják, hanem hátráltatják a betegellátást. A betegeknek pedig egyre gyakrabban kell magánellátókhoz fordulniuk, ha problémáikra bármiféle választ keresnek. (És akkor jön az újabb kérdés: milyen alapon válasszanak a magánellátók közül.)

Én, személy szerint, egyelőre abbahagytam az állami egészségüggyel való kapcsolatomat. 2021 január végén felmondtam a fehérvári kórházzal kötött közreműködői szerződésemet, ezért a fekvőbetegek ellátásához februártól új helyeket kellett keresnem. Jelenleg főként a Róbert Magánkórházban, Budapesten végzek műtéteket (itt a szülészeti és nőgyógyászati beavatkozások bármelyikére van mód). Sikeresen be tudtam illeszkedni a helyi segítőkész csapatba. Nagyon sokat tanultam az itteni kollégáktól, az pedig külön öröm, hogy egy jól felszerelt, korszerű elveket alkalmazó kórházban dolgozhatok. Most már folyamatosan számítanak rám, több hónapra előre előjegyzett műtéteink vannak. Egy másik operációs lehetőség a székesfehérvári Life Centrum egy napos műtője volt. Ez apró, hangulatos műtő, de jelenleg nem alkalmas nagyobb, bonyolultabb műtétek elvégzésére.

A kórházi munka mellett természetesen továbbra is folytatom nőgyógyászati és szülészeti szakrendeléseimet. Itt fő segítőmmé lépett elő Hollósi Marcsi, aki szintén nem tudott megbarátkozni az új kórházi előírásokkal, kilépett a kórházból, és jelenleg főállású munkatársamként dolgozik. A velem való együttes munka mellett jobbára az ő feladatai közé került a bejelentkezők koordinálása, valamint ő a magán vérvételi laborunk vezetője is. Neki köszönhetően egyre többen választanak minket vérvételi célból is, mert a hét minden napján elérhetőek vagyunk, és Marcsi kedvessége mindenkit megnyugtat. Marcsi is jól érzi magát az új rendszerben, igazán nagy szerencse, hogy engem választott. 🙂

Siófokon is terveztük a labor beindítását, de ez technikai és személyi nehézségek miatt még nem valósult meg. Viszont, mivel az 5D BabaMozi iránt továbbra is nagy az érdeklődés, nagyobbra cseréltük mindkét monitort a fehérvári BabaMozi-rendelésen (a siófokin eddig is nagy méretű volt). A babamozizás mellett elindultottuk a szonográfusi genetikai 1. és 3. trimeszteri szűréseket. Tina és Szilvi, két szonográfus munkatársunk ezek alkalmával már többször is bizonyították, hogy nemcsak gyönyörű képeket tudnak készíteni a babákról, hanem szakmailag is kiválók – sajnos azóta több, eddig nem észlelt súlyos rendellenesség derült ki az alapos vizsgálatok során.

Októberben újabb változások történtek a műtétes helyeimen: váratlanul államosították a budapesti kórház meddőségi részlegét (nevet is kellett változtatniuk), valamint eladták a Life Centrumot a Doktor24-nek.

Novembertől study vizsgálatokba kezdtünk, ezekre lehet még jelentkezni.

Az egész év fokozott tempóban telt, mégis, úgy érzem, hogy a csak magánegészségügyi ellátásra való áttérésem jó döntés volt. Viszont nagyon sajnálom, hogy ez azt is jelenti, hogy jóval magasabb áron lehet elérni a szolgáltatásaimat. A biztosítók kezdenek lépni ez ügyben, a betegek viszont még nem nagyon hiszik el, hogy nem lesz elég csak a TB fizetése, más biztosítási formára is szükség van. Az állami ellátás az orvos-, szakdolgozó- és forráshiány miatt egyre hosszabb időbe telik, nehezebb a hozzáférés, emellett, sajnos, az ellátás színvonala is teljesen esetleges, kiszámíthatatlanná válik/vált.

És, sajnos, nem csak a műtétekre igaz az áremelkedés. Az új évben az infláció minden helyen érezteti hatásait, beszállítóink és szolgáltató partnereink folyamatosan, most már évente több alkalommal is emelik áraikat. Ezekkel lépést tartva emeljük mi is, magánszolgáltatóként piaci viszonyok között kell talpon maradnunk.

Minden kedves olvasónknak egészségben teljes, örömökben gazdag új évet kívánok!

Dr. Bata Barnabás

Cikkek Hírek, információk Kiemelt téma

Bejelentkezés vizsgálatra

Honlapunkon regisztrációt követően könnyedén tudja intézni bejelentkezését. Kiválaszthatja a helyszínt és az Önnek megfelelő szabad időpontot, valamint vizsgálati eredményeit is láthatja.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

5D BABAMOZI

Második generációs 5D Ultrahang készülékeinkkel kiváló minőségű, nagy felbontású képet adó genetikai UH-vizsgálatokat tudunk végezni Siófokon és Székesfehérváron egyaránt.

MAGÁNLABOR

A kibővített székesfehérvári rendelőnkben magán vérvételi labort alakítottunk ki, ahol heti 5 alkalommal reggelente van vérvételi lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

Iratkozzon fel hírlevelünke

Feliratkozásával elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.